Ik heb hulp nodig

Gratis nummer 1712 tussen 9-17u

Acuut geweld/dringend: Politie, 101

Dringende medische hulp: Belgische nooddiensten, 112

112 BE-App downloaden (chatten is mogelijk indien praten niet kan)

CAW (begeleiding, ondersteuning, beveiligde noodopvang): 0800 13 500

Werk je al samen met een hulpverlener/ dokter? Licht deze meteen in!

Als jij of je kinderen slachtoffer zijn van intrafamiliaal geweld

FJC en Ketenaanpak Intrafamiliaal Geweld

Veilig Thuis is een samenwerkingsvorm tussen diensten die werken met gezinnen waar er geweld is. Vaste partners zijn politie, parket, Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW), jeugdbescherming, OCMW …

vzw Zijn - In beweging tegen geweld

De Beweging tegen Geweld - vzw Zijn brengt de samenleving in beweging tegen familiaal geweld en seksueel geweld om de spiraal van geweld te doorbreken.

Praat erover. We zijn er voor jou (voor jongeren)

Chatbox voor minderjarigen die vragen hebben over of slachtoffer zijn van mishandeling, verwaarlozing of seksueel geweld.

Centrum voor Algemeen Welzijnswerk

Loopt het leven niet zoals je wenst? Het Centrum Algemeen Welzijnswerk helpt je op weg. Gratis, professioneel, vertrouwelijk.

JAC

Het Jongerenadviescentrum maakt deel uit van het CAW, het Centrum Algemeen Welzijnswerk. Waar het CAW zich inzet voor het welzijn van volwassenen, doet het JAC dat voor jongeren.

IGVM

Via onderstaande link vind je de brochure 'Geweld- Wat nu?', praktische tips en belangrijke adressenlijst, een folder 'Breek de stilte voor je zelf gebroken bent' en onderzoeken/ algemene uitleg over intrafamilaal geweld.

UN Women

UN Women heeft een sleutelrol gespeeld bij het ontwikkelen van evidence-based beleid en programmeringsrichtsnoeren voor de preventie van geweld tegen vrouwen en meisjes. Meer info over deze internationale organisatie kan je via onderstaande link vinden.

WHO

De WHO is een gespecialiseerd agentschap van de Verenigde Naties en heeft tot doel om de gezondheid van de wereldbevolking te verbeteren. Ook geweld en geweld tegen vrouwen is een thema binnen het WHO. Meer informatie vind je via onderstaande link.

Ben je een professional?

Ben je een professional en heb je ervaring in het werken met en rond intrafamiliaal geweld? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Ik ben steeds op zoek naar het kwaliteitsvol uitbreiden van mijn netwerk. Indien je info, opmerkingen en/of adviezen hebt, neem dan ook zeker contact op. 

made with ♥ by okappi.be